Резиденти

Фондация “Етюд” подкрепя артисти от различни сфери на изкуството, предоставяйки им възможност да работят дългосрочно по различни авторски проекти.
ХУДОЖНИК
Като резидент на фондация “Етюд”, Лиляна представи няколко свои самостоятелни изложби в галерия “Етюд”, създаде свои арт книги, както и поредица от детски образователни филмчета “Приказки по картини”
ХОРЕОГРАФ
Като резидент на фондация “Етюд”, Галина представи авторски спектакли в галерия „Етюд” и организира международния фестивал “Етюди и приятели”, чието последно издание 2020 беше проведено online заради Covid 19. 
“4G Ретроактивна интерференция”, 2022-2023
– “Вятрно с оригинала”, 2021-2022
– “Как бързо тече животът от януари до декември”, 2019-2020
ПИСАТЕЛ

Емилия Дворянова

Като резидент на фондация „Етюд“ очакваме втората част на наскоро излезлия ѝ роман „Свидетели на небеса“.
Емилия Дворянова е сред най-значимите български писатели, чиито романи са издавани в САЩ, Франция, Русия и Унгария. Тя е доктор по философия, дългогодишен преподавател по Творческо писане в НБУ. Исторически събития, философия и религия се преплитат тематично и полифонично във всичките ѝ творби. Основният им двигател са езикът и музиката в него, а в сърцевината – духовността на човека. Носителка е на престижни литературни награди: „Христо Г.Данов“, „13 века България“, „Комунитас“.  
ТАНЦЬОР
Деница Дикова е танцьор, импровизатор и фотограф. Като резидент на фондация „Етюд“, през 2022/2023 г. тя представи първата си фотографска изложба “MOMENTUM”. В годините от 2010 до 2023 Деница Дикова многократно е подкрепяна от фондацията в реализирането на различни нейни танцови проекти и участия във фестивали и семинари извън България.
КРАТКИ РЕЗИДЕНЦИИ
БАЛЕРИНА

Веса Тонова

Резидент на фондация “Етюд” 2021 – Веса Тонова
Веса Тонова е прима балерина в Софийската национална опера и балет, с множество участия на фестивали и гастроли. Носител е на наградите „Кристална лира“ (2004) и „Кристално огърлие“ (2014). Изпълнява главните роли в класическите балети “Ромео и Жулиета”, “Жизел”, “Лешникотрошачката”, “Спящата красавица”, “Пепеляшка”, “Лебедово езеро”, „Кармен”, „Дон Кихот”.

Change this text…
Works with AZEXO page builder
© All rights reserved. Theme by AZEXO